Blog

Saas Now: self service BI en Analytics in de cloud

SAS en Amsio introduceren snelle en eenvoudige BI-oplossing voor het MKB

Huizen, 2 april 2015 – SAS, specialist in Business Analytics en Amsio, leverancier van cloud en managed services, hebben een nieuwe Business Intelligence cloud-oplossing ontwikkeld: Saas Now. Deze self service BI-toepassing stelt de functionaliteit van SAS Visual Analytics beschikbaar via de cloud en is speciaal ontworpen voor het middenbedrijf. Saas Now biedt een simpele en kosteneffectieve manier om de kracht van BI te ervaren. Met Saas Now zijn rapportages binnen een dag beschikbaar op een iPad. Daarmee is het een perfecte oplossing voor organisaties die met datavisualisatie en analytics sneller tot betere beslissingen willen komen.

“We zien dat steeds meer middelgrote bedrijven op zoek zijn naar een professionele BI-omgeving zonder er qua kosten en doorlooptijd een omvangrijk project van te willen maken”, zegt Henk Mosterd, Managing Director van Amsio. “Met Saas Now bieden we een simpele cloud-oplossing die eenvoudig te beheren is en waarvoor geen grote investeringen in hardware en software zijn vereist. Hiermee profiteren middelgrote organisaties op een flexibele manier van de analysekracht van SAS.”

Met Saas Now spelen SAS en Amsio in op de groeiende vraag naar self service analytics die altijd en overal beschikbaar is. De toepassing is sterk intuïtief waardoor business professionals zelf ad hoc data kunnen onderzoeken. Zij hebben via de cloud overal direct toegang tot visueel gepresenteerde inzichten.

Snel en eenvoudig
Saas Now biedt veel flexibiliteit en is na aanvraag binnen één werkdag beschikbaar en per maand opzegbaar. Dit betekent dat bedrijven niet gehinderd worden door lange implementatietrajecten. Het aanvragen van Saas Now is net zo eenvoudig als het aanmaken van een e-mailaccount; gebruikers kunnen vrijwel direct aan de slag. Saas Now wordt bovendien per maand gefactureerd en is maandelijks opzegbaar waardoor vooraf geen grote investering is vereist.

Karel Kinders, Managing Director SAS Nederland: “We zijn er trots op Saas Now samen met Amsio te hebben ontwikkeld. Met deze cloud-oplossing komen geavanceerde Business Intelligence en Analytics eenvoudig binnen handbereik van middelgrote ondernemingen. Daarmee kunnen we nog meer organisaties en business professionals op een flexibele manier overal en altijd snel inzicht geven in hun groeiende hoeveelheid data, zonder dat zij daarvoor afhankelijk zijn van de IT-afdeling of gebonden zijn aan lange licentiecontracten.”

Potentieel
Amsio en SAS werken al langer samen op het gebied van hosting en cloud. Saas Now is door Amsio en SAS Nederland ontwikkeld in nauwe samenwerking met engineers van het Amerikaanse hoofdkantoor van SAS. Het wordt in Nederland geïntroduceerd, maar is ook in andere landen beschikbaar. Mosterd: “We zien veel potentieel voor Saas Now. Het sluit perfect aan bij de huidige IT-behoeften van bedrijven waarbij eenvoud en flexibiliteit voorop staan.”

Saas Now logo

—————–

Over SAS
SAS is specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 75.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd ‘THE POWER TO KNOW’.

Over Amsio
Amsio biedt sinds 15 jaar een breed scala aan managed- en cloud services. Met meerdere gecertificeerde datacenters en eigen IP netwerk is Amsio uniek gepositioneerd om goed beheerde infrastructuur- en hybride cloud oplossingen te leveren voor klanten en partners. Sinds 2009 is Amsio de vaste hostingpartner van SAS Nederland. Samen met SAS verzorgt Amsio grote private cloud omgevingen voor internationale klanten zoals Heineken, TNT en KLM.

SAS Nederland
Wouter de Wijn
Marketing specialist
t: 035 35 699 6993
e: wouter.dewijn@sas.com

Amsio
Gerben van Leeuwen
t: 088 800 75 55
e: G.vanLeeuwen@amsio.com

Links
Meer informatie over Saas Now
Meer informatie SAS Visual Analytics

 


About Carline Verkade

Carline Verkade is sinds 2014 verantwoordelijk voor de marketing en communicatie bij Amsio. Ze heeft een passie voor bloggen, wordt enthousiast van social media en draait haar hand niet om voor het organiseren van evenementen. Daarbuiten is Carline is een muziek- en sportfanaat.

Goodbye Amsio

For years we have served you with cloud and managed services.
Since 2017 we have joined the Sentia group after a friendly takeover.
Now the time has come to say goodbye Amsio, welcome Sentia.

We will continue to provide you managed services in the cloud as Sentia
and will be retiring the Amsio brand and websites soon
We invite you to visit the Sentia universe and their related websitesContinue to:

Goodbye Amsio

You will be redirected to the sentia site in seconds