Over EMC

EMC is wereldmarktleider en tevens eigenaar van VMware. Dit blijkt een ijzersterke combinatie. Met de beheersbaarheid die zij bieden over de data die onze klanten ons toevertrouwen, hebben we gemerkt dat niets belangrijker is dan inzage en controle over al deze TB’s aan data. Zowel op het gebied van SAN storage voor onze virtualisatie platformen, als op het gebied van NAS, biedt EMC ons de perfecte oplossingen.

 

EMC World

EMC World is het jaarlijks terugkerende evenement van EMC. In mei 2014 sprak Amsio’s CTO Ruben van der Zwan in Las Vegas over de EMC ScalelO oplossing.

Hoog presterende virtualisatie clusters

De tier waar alle virtuele harde schijven op worden opgeslagen bestaan uit 10k SAS schijven en de LUN’s die daarop zijn geconfigureerd worden middels Fibre Channel aan de cluster aangeboden. De EMC SAN arrays beschikken over redundante controllers, redundante cache en dubbele redundante paden. Redundantie op disk niveau wordt uiteraard middels RAID bewerkstelligd. Amsio heeft ervoor gekozen om tussen de controller cache en disken een extra cache laag aan te brengen middels EFD schijven (Enterprise Flash Disks, ook wel bekend als SSD’s, maar dan met SLC in plaats van MLC chips). Dit zorgt ervoor dat de cache vele malen groter wordt, van enkele gigabytes memory op de controllers tot enkele honderden redundante gigabytes op de EFD’s. Deze opzet levert hoog beschikbare, zeer goed presterende virtualisatie clusters op.

De nieuwste ontwikkelingen en tevens de onderlaag van de huidige versie van Amsio Cloud is gebaseerd op ScaleIO van EMC. Dit is een scale-out, software defined storage architectuur die ons veel meer schaling en capaciteit biedt dan traditionele array’s. De combinatie van de verschillende oplossingen van EMC stelt ons in staat om voor iedere workload een passen oplossing te bieden.