Over Van den Assem Schoenen

Van den Assem Schoenen is een toonaangevende schoenretailer met meerdere fysieke winkels en één van de grootste online shops met ruim 200 topmerken aan dames-, heren- en kinderschoenen, tassen en accessoires. In 2013 is door Amsio een nieuw hostingplatform opgeleverd dat de bezoekerspieken opvangt en downtime voorkomt.

Branche

(online) retail

Diensten

Amsio Managed IaaS

Aantal medewerkers

150+

Website

www.assem.nl

Download PDF

Webshop steeds belangrijker

“De webshop is een steeds belangrijker onderdeel van het bedrijf geworden”, begint Theo Sengers, directeur bij Van den Assem. “Als dat een dag stil ligt, dan hebben we een probleem.” Harry Vuik, technisch verantwoordelijk voor de webshop vanuit Bilancia IT, vult aan: “De webshop wordt alsmaar bedrijfskritischer. Voorheen werkten we met één simpele oplossing welke prima voldeed, maar dat risico werd te groot. We hebben twee tot vier keer per jaar een enorme piek in bezoekersaantallen. De toenmalige website kon dat niet aan. Het was duidelijk dat we een hostingplatform nodig hadden dat de piekbelasting op kon vangen en downtime kon voorkomen.”

Nieuw hostingplatform

Sinds 2008 kiest Van den Assem Schoenen voor de hostingoplossingen van Amsio. Dat Van den Assem met deze partij een nieuw hostingplatform wilde ontwikkelen was al gauw duidelijk. “Onze ervaring met Amsio was al zeer goed. We zijn met hen in contact getreden om te kijken of er duurzame oplossingen waren die een hogere beschikbaarheid konden garanderen. We hebben onze schetsen op tafel gelegd en verteld wat we graag wilden hebben op functioneel gebied”, aldus Harry.

Volledig redundante omgeving

De oplossing die Van den Assem zocht was tweeledig: enerzijds moest de groei in bezoekersaantallen op piekmomenten op te vangen zijn, anderzijds moest downtime voorkomen worden. Onderdeel hiervan was dat Van den Assem niet meer afhankelijk wilde zijn van één datacenter. Daarom is er in de database-omgeving een oplossing gezocht waarbij de data van de ene databaseserver naar een tweede databaseserver wordt gerepliceerd. “De uitdaging lag in het feit dat we bij uitval van een server geen verlies aan data wilden hebben. De replicatie gebeurt nu real-time en verloopt zonder problemen dankzij de beproefde technologie”, zegt Harry. Boven deze laag is een load balancing oplossing geplaatst dat beide datacenters bediend. Nu is de verbinding volledig redundant en dankzij de virtuele servers kan capaciteit gemakkelijk opgeschaald worden, waardoor grote piekmomenten opgevangen kunnen worden.

Assem

 

Er wordt serieus omgegaan met onze complexe vragen

 

Out of the box denken

Dat de samenwerking goed verloopt, bevestigt Harry: “De technici bij Amsio hebben heel veel ervaring en kennis. Amsio is een hele goeie gesprekspartner die de behoeften van Van den Assem tot goede technische oplossingen kan uitvoeren. Het valt mij op dat er altijd iemand is die ver in detail kan gaan en out of the box kan denken. Dat is wat wij nodig hebben met onze onderscheidende webshop. Andere partijen houden vaak vast aan standaarden. Amsio gaat veel verder dan dat.” Voor Van den Assem is het het belangrijkst dat de site altijd bereikbaar en snel is. “Wat dat betreft heb ik het gevoel dat er serieus wordt omgegaan met de vragen die we hebben. Ik kan altijd bellen zodra er iets aan de hand is, zelfs de directie. Die korte lijnen vind ik echt heel belangrijk”, zegt Theo. “Laatst kwam er een online marketeer langs die onze webshop ging scannen. Geen één webshop reageerde ooit zo snel als die van ons. Dat is het bewijs van de vruchtbare samenwerking tussen Amsio en Van den Assem die dat mogelijk maakt”, lacht Harry.

Gezonde groei

Van den Assem Schoenen heeft veel plannen met de webshop, die steeds belangrijker wordt in de organisatie. “We gaan dingen anders doen dan onze concurrenten. Dat zal op sommige momenten ook op systeem- en netwerkgebied de benodigde vragen opleveren. Out of the box denken is hier een belangrijk onderdeel van. Ik verwacht dat dat met Amsio zeker gaat lukken”, vertelt Harry. Theo voegt toe: “We hopen inderdaad nog lang met Amsio te kunnen samenwerken, zodat de webshop goed blijft draaien. Zelfs met het tienvoudige aan bezoekers!”

Benieuwd wat Amsio voor u kan betekenen?