Over SIMgroep

SIMgroep is dé digitale dienstverlener voor e-gemeenten. 260 Nederlandse gemeenten en lokale overheden als intergemeentelijke sociale diensten (ISDs) en waterschappen maken al gebruik van de SaaS oplossing van SIMgroep. In 13 jaar tijd is dit bedrijf – van Rotterdamse bodem met inmiddels 85 medewerkers – uitgegroeid tot een speler van formaat op de overheidsmarkt. Sinds 2008 laat SIMgroep haar software oplossingen hosten door Amsio. Waarom ze kozen voor de hostingoplossing van Amsio vertellen collega’s Frank de Goede (CEO) en Kaspar van de Griend (Manager BU Technology) hierbij zelf.

Branche

Digital

Diensten

Amsio Cloud

Aantal medewerkers

85+

Website

www.simgroep.nl

Voordelen van IaaS

Frank de Goede: “We realiseren webportals, ontwikkelen en leveren producten en diensten op het vlak van e-dienstverlening en integreren content door het koppelen van administratieve systemen. Hiermee bieden overheden hun burgers allerhande digitale diensten en informatie aan. Onze oplossingen slaan een virtuele brug tussen beide partijen.” Sprekende voorbeelden zijn de gedigitaliseerde gemeenteloketten, waaronder publieks-, belasting en zorgloketten. Maar ook het live uitzenden van raads- en commissievergaderingen via internet. “Met SIM Carribean, een dochteronderneming op Curaçao, zijn we ook actief op de Nederlandse Antillen. De werkwijze van de overheden aldaar is op Nederlandse leest geschoeid en dus is deze markt voor ons ook interessant,” vertelt hij verder. “Onze SaaS oplossing is in feite één oplossing voor alle Nederlandse gemeenten, waarbij internet en een browser voldoende zijn om altijd en overal toegang te hebben tot de software die wij als dienst aanbieden. Gemeenten hebben zo veel lagere investeringskosten, minder onderhoudskosten en profiteren van alle nieuwe applicaties die SIMgroep hierop verder ontwikkelt.”

Maatwerk hostingoplossing

“We zijn al sinds 2008 klant van Amsio”, haakt Kaspar van de Griend aan. “De absolute groei die we toen meemaakten, maakte een verdere professionalisering van onze dienstverlening noodzakelijk. De continue beschikbaarheid en bereikbaarheid van onze dienstverlening is en blijft immers key voor onze eindgebruikers. We hebben een aantal hostingpartijen, waaronder Amsio, benaderd om met voorstellen te komen. De wijze waarop Amsio met ons meedacht en onze verwachtingen wist te vertalen in een maatwerk hostingoplossing gaf de doorslag.” Frank voegt toe: “Continuïteit is wat wij vroegen en zij boden dit met hun hostingoplossing. Ook hun persoonlijke aanpak gaf ons het ‘goede gevoel’, erg belangrijk in elke relatie. Kaspar gaat verder: “Onze klanten ervaren een stabiel platform, dat voldoet aan hun vereiste normen én een grotere capaciteit biedt. Naast de gedegen kennis van onze eigen medewerkers kunnen we rekenen op de specifieke netwerkkennis en -expertise van medewerkers van Amsio. Er vindt regelmatig overleg plaats en Amsio kenmerkt zich hierbij door de actieve en signalerende rol die zij hierin speelt. Hiermee ontzorgt zij onze organisatie op dat gebied.” Frank: “We zijn nu 4 jaar verder en volop bezig met nieuwe ontwikkelingen.” Hij noemt met gepaste trots SIMgroeps recente lancering van de gratis iPad app ‘RaadDigitaal’. Hiermee wordt een oplossing geboden voor de grote papierberg bij gemeenten en kunnen geïnteresseerden via hun iPad op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen hun gemeente.

 

We vroegen en kregen continuïteit

 

Simgroep

Kennis en kunde delen

“We zijn inmiddels aan een verdere optimalisering van ons platform toe. Samen met Amsio kijken we nu naar virtualisatie en de ruimere mogelijkheden die dat onze organisatie biedt. Een schaalbare, flexibele en betrouwbare oplossing, waarbij SIMgroep haar toekomstige groeipotentieel veilig stelt zonder aanzienlijke hardware investeringen te hoeven doen. Daarnaast speelt veiligheid natuurlijk ook een grote rol.” Kaspar noemt de ondergang van Diginotar en enorme hoeveelheid aan datalekken in Nederland als sprekende voorbeelden en stelt: “Het thema veiligheid staat bij iedereen – en zeker bij ons – hoog op de agenda. SIMgroep en Amsio delen hierin kennis en kunde met elkaar. De relatie die we hebben is naast die van opdrachtgever en opdrachtnemer, bovenal een van partners.” Frank de Goede voegt hier tenslotte nog aan toe dat de prijs/kwaliteitverhouding van Amsio een niet onbelangrijke factor is in het totaalplaatje.

Ook een maatwerk oplossing nodig?