Over NextChapter

Internetbureau Bestebroer is de bedenker en leverancier van het snelgroeiende NextChapter webshop platform, één van de eerste grote SaaS platformen voor webshops in Nederland. Op het NextChapter platform levert Bestebroer webshops die geschikt zijn voor computers, tablets, smartphones en instore kiosken. Het Amsterdamse bureau is opgericht in 2003 door de broers Rogier en Michiel Bestebroer en beschikt over een eigen team van meer dan 20 professionals. Door het NextChapter platform maakt het bedrijf een enorme groei door, waardoor de behoefte aan een stabiele, betrouwbare cloudpartner verder zal toenemen.

Branche

E-Commerce

Diensten

Amsio Cloud

Aantal medewerkers

20+

Website

www.nextchapter-ecommerce.com

Download PDF

Veelzijdige webshop supplier

“Wij zijn een full-service webshop supplier en werken voor klanten in het midden- en hoog segment, in zowel Nederland als het buitenland”, legt Michiel Bestebroer uit. “Met een team van grafisch ontwerpers, programmeurs en project managers ontwerpen en implementeren wij webshops op het NextChapter platform. Daarnaast zijn wij elke dag bezig met verdere innovatie van het platform. Wij kunnen alle taken vervullen die bij de oplevering van webshops komen kijken, waaronder technische SEO, het koppelen naar externe systemen en het toevoegen van maatwerkfuncties aan het platform.”

Nextchapter: e-commerce platform in een SaaS model
Het NextChapter platform is opgezet als een SaaS model. “Het NextChapter platform is zodanig opgezet, dat alle functionaliteit en techniek centraal is geregeld. Hierdoor kunnen wij enorm versnellen in de ontwikkeling van het platform, en bij de oplevering van nieuwe functies of technische verbeteringen kunnen alle klanten hiervan gebruikmaken”, aldus Michiel. “Het SaaS model stelt hoge eisen aan onze hosting partner, want de kwaliteit van de hostingoplossing bepaalt voor een aanzienlijk deel het succes van het platform.”

Vertrouwen op partners

Internetbureau Bestebroer werkt veel met partners samen. Als het gaat om hosting, dan kiest zij met overtuiging voor Amsio. Michiel legt uit: “In onze branche draait alles om vertrouwen, want onze klanten vertrouwen hun core-business aan ons toe. Als een webshop dan niet functioneert of niet veilig is, dan kan de klant het vertrouwen niet aan ons geven. Onze hostingpartner Amsio is voor ons cruciaal, het bepaalt het succes van ons bedrijf.”

Amsio verzorgt voor het bedrijf een aantal virtuele hostingplatformen. Voor NextChapter is dat een uitgebreid Amsio™Cloud hostingplatform. Voor de onderliggende hardware is gekozen voor HP. Door de flexibiliteit en hoge performance die HP aan Amsio biedt in de configuratie, kan Amsio dit voordeel doorzetten naar haar klanten. Door deze unieke eigenschappen van de HP architectuur is een flexibel cloudplatform geboden waarmee zowel horizontaal als verticaal eenvoudig geschaald kan worden. “Op deze platformen draait ons volledige Nextchapter platform. Deze omgevingen zijn dus ontzettend belangrijk. Als wij dat niet goed geregeld hebben, hebben wij als bedrijf geen bestaansrecht”, aldus Michiel.

 

Amsio is overduidelijk een leider in de markt

 

Amsio in de top-5

Bestebroer heeft in Amsio een gespecialiseerde partij gevonden die alle benodigde expertise van webhosting in huis heeft. Michiel legt uit: “Wij hebben Amsio leren kennen als een top-5 webhostingbedrijf in Nederland. Amsio is overduidelijk een leider in de markt, op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak. Amsio heeft absoluut het ‘jonge-honden-gevoel’. Dat wil zeggen dat ik in onze gesprekken een enorm enthousiasme ervaar over het neerzetten van een goede hostingoplossing waarmee wij als bedrijf verder kunnen komen. Dat heeft te maken met meedenken en echt als partners met elkaar omgaan. Daar zijn wij ontzettend blij mee.”

Duidelijke visie

Bestebroer heeft een duidelijke visie op de toekomst. “Wij denken dat de markt van webwinkels de komende 5 jaar enorm zal gaan veranderen. Het steeds weer opnieuw bouwen van webshops is niet meer van deze tijd. Steeds meer webfunctionaliteiten zullen in de cloud beschikbaar zijn, zoals wij met het Nextchapter platform al doen in de vorm van een SaaS-oplossing.” Michiel voorziet dat het bedrijf met NextChapter steeds verder zal groeien. Dat betekent dat de behoefte aan een betrouwbare, stabiele hostingpartner verder zal toenemen, waarbij het draait om up-time, snelheid, security, schaalbaarheid, flexibiliteit maar daarnaast vooral ook het maken van de juiste tactisch-strategische keuzes in architectuur. Ook op moeilijke momenten moet Amsio er zijn. “Het blijft tenslotte allemaal techniek. Ook ten tijde van een probleem moeten wij onze partner kunnen bereiken en moet het worden opgelost. In die zin kijken wij heel positief naar onze partner Amsio. Amsio draagt de juiste visie uit en implementeert deze ook. Onderaan de streep leveren zij uiteindelijk een heel goed hostingplatform volgens de criteria die wij belangrijk vinden.”

bestebroer21

 

Amsio draagt de juiste visie uit en implementeert deze ook

 

Benieuwd wat Amsio voor u kan betekenen?