Over L&M

L&M Software ontwikkelt, levert en implementeert software voor alle facetten van cursusadmi­nistratie, opleidingsmanagement en e-­lear­ning. Hun softwaresysteem Edumanager wordt al sinds 1996 gebruikt door vele organisaties en instellingen. Met ongeveer 150 succesvolle implementaties in de zorgsector, het bedrijfsleven en de overheid is L&M marktleider. Bij dit Maassluise bedrijf werken inmiddels meer dan 20 mensen. Rob van der Leer (Directeur eigenaar) is met L&M sinds 2009 klant van Amsio en legt uit waarom zij Edumanager als dienst aanbieden via een ei­gen virtueel netwerk (private cloud) bij Amsio.

Branche

Software

Diensten

Amsio (private) Cloud

Aantal medewerkers

20+

Website

www.lnm.nl

Voordelen dankzij private cloud

Rob van der Leer steekt van wal: “Mijn vader, Piet van der Leer, startte begin jaren negentig met L&M en bracht Edumanager naar de markt. Sindsdien is dit softwaresysteem uitgegroeid van een volgsysteem voor cursisten naar een modulaire totaaloplossing waarmee organisaties en instellingen hun opleidingsplannen efficiënt en effectief kunnen realiseren. Met Edumanager kunnen onze klanten laten zien dat ze beschikken over aantoonbaar bekwaam personeel. Met name zorginstellingen worden hier­ toe verplicht vanuit de wet BIG, de Kwaliteitswet Zorginstellingen en andere kwaliteits­ en veiligheids­ normen, waaronder HKZ en ISO. Niet verwonderlijk dus dat 70% van onze klanten bestaat uit ziekenhuizen, de thuiszorg, GGZ, jeugd­ zorg en verslavingszorg.”

Vervolgens vertelt Rob van der Leer hoe ze via het hosten van hun website bij Argeweb ook voor hun SaaS oplossing bij Amsio uitkwamen. Rob: “Drie jaar geleden besloten we om Edumanager als SaaS oplossing aan te gaan bieden aan klanten. We doen dit via ons eigen virtuele netwerk bij Amsio. Met deze private cloud oplossing beschikken we over een schaalbare, kostenefficiënte en hoogbeschikbare infrastructuur voor het kunnen aanbieden van onze software als dienst. Met succes is wel gebleken, want een kwart van onze groei komt inmiddels uit onze SaaS oplossing.”

Optimale hosting

L&M biedt ook het open source Learning Management System (LMS) Ilias als dienst aan en implementeert dit. LMS Ilias is een complete digitale leeromgeving die met of zonder koppeling aan Edumanager geïmplementeerd kan worden. Gevraagd naar de voordelen van de private cloud oplossing van Amsio, gaat hij enthousiast verder: “Met deze oplossing kunnen onze nieuwe én bestaande klanten Edumanager op basis van hosting inzetten. De voordelen zijn een lagere belasting van de eigen ICT afdeling en een kostenbesparing. Daarnaast beschikken klanten zo steeds weer over de laatste nieuwe functionaliteit. Voor L&M betekent deze op lossing dat we altijd over voldoende rekenkracht en servercapaciteit beschikken om een optimale hosting van onze software te kunnen realiseren. We beheren het netwerk overigens zelf, Amsio onderhoudt het.” Rob: “Met Amsio hebben we een leverancier getroffen die ten opzichte van de concurrentie echt beter scoort op het gebied van goed, persoonlijk contact. De lijnen binnen Amsio zijn kort en wij voelen ons zeker geen nummer. Kortom wij voelen ons daar thuis. Eigenlijk zien we Amsio meer als partner dan als toeleverancier.”

 

Amsio levert ons kant en klare oplossingen voor onze klanten

 

lenm

Toekomst

De toekomstverwachtingen van SaaS oplossingen zijn goed te noemen en Rob van der Leer ziet dui­delijke groeimogelijkheden. “Wij zien een toenemend vertrouwen van onze klanten, waaronder 35 grote zorginstellingen, in onze SaaS oplossing. Wij blijven dus werken aan een verdere optimalisering van onze dienstverlening en verwachten dat Amsio hieraan haar steentje zal bijdragen.”

Ook een maatwerk oplossing nodig?