Over Everest

Everest biedt complexe businessvraagstukken het hoofd met innovatieve en praktische ICToplossingen. Met een combinatie van domein-, ICT-kennis en een professionele projectaanpak levert Everest maatwerk aan financiële dienstverleners en de centrale overheid. Opgericht in 1996 en gevestigd in Den Bosch is Everest, een bedrijfsonderdeel van Total Specific Solutions (TSS), onder meer marktleider op het gebied van hypotheekoplossingen. Er werken nu inmiddels 200 medewerkers. Onno de Groote, Technisch Manager bij Everest, vertelt waarom zij in 2011 voor de IAAS- en disaster recovery oplossing van Amsio hebben gekozen.

Branche

ICT

Diensten

Amsio Cloud, Amsio Managed

Aantal medewerkers

200+

Website

www.everest.nl

De uitdaging van Everest

“Bij Everest zochten we een IaaS-oplossing om onze medewerkers locatie-onafhankelijk en zo flexibeler te kunnen laten werken. Daarnaast wilden we een disaster recovery oplossing”, begint Onno de Groote. “De keuze om ons rekencentrum extern te laten hosten, was toen een logisch gevolg. Amsio was geen onbekende voor ons, zij hadden namelijk de Hosted Exchange oplossing van ons emailsysteem al gerealiseerd. Op de uiteindelijke shortlist van drie leveranciers viel Amsio op door haar gedegen track record en flexibele houding. Dit laatste kwam tot uiting in de wijze waarop Amsio haar oplossing aanpaste aan onze specifieke situatie. Hierdoor was er de bekende klik, qua kennis en kunde én qua cultuur.”

Snelle migratie

Onno de Groote vervolgt: “In april 2012 zijn de contracten getekend. De fysieke verplaatsing van het rekencentrum duurde vier maanden, een snelle gefaseerde migratie. Overigens zonder downtime. Onze reken- en opslagcapaciteit is nu gerealiseerd door twee VMware clusters van elk twee fysieke servers, gekoppeld aan een EMC SAN. Deze twee clusters zijn verdeeld over twee gescheiden datacenters (Interxion en Easynet) van Amsio en zij hebben elk hun eigen stroomvoorziening, koelsysteem, back-up verbindingen enzovoort. Onze bedrijfskritische systemen zijn nu volledig redundant uitgevoerd. Een aantal databaseservers is niet redundant uitgevoerd, maar verspreid over beide locaties. Deze virtuele servers worden gebackupt vanuit de SAN. In onze SLA met Amsio staan de garanties met betrekking tot de restore time (4 uur).” Lachend voegt hij toe: “Disaster recovery is nu goed geregeld. Er kan bij wijze van spreken een Boeing 747 op het datacenter landen zonder dat dit Everest in de problemen brengt. Ons werk kan gewoon doorgaan.”

 

Amsio viel op door haar gedegen, flexibele houding

 

everest

IaaS ontzorgt het team

Verder vertellend, constateert Onno de Groote dat 140 medewerkers al op locatie bij klanten werken. “Er is sprake van flexibel werken én risicobeheersing voor Everest. IaaS ontzorgt het team. Amsio is verantwoordelijk voor alles vanaf het internet tot en met de Hypervisor laag, Everest gebruikt het vCenter om zelf de VM’s te kunnen beheren. Guests aanmaken en de firewall doen we zelf, zodat de reactietijden naar onze klanten zo kort mogelijk blijven. De gerealiseerde oplossing ligt tussen managed en dedicated hosting in en geeft ons de gevraagde prijs/kwaliteitverhouding. Het kostenaspect speelde immers ook een rol in onze keuze voor Amsio. Een voordeel voor Everest en onze klanten is dat de IaaS-oplossing ook externe hosting van hun infrastructuur biedt. Deze mogelijkheid maakt van Everest een one stop shop en voegt waarde toe.” Gevraagd naar wat Everest ervaart als de meerwaarde van Amsio, noemt Onno de Groote een paar voorbeelden die wat hem betreft kenmerkend zijn. “De pragmatische manier waarop ze hun kennis en kunde inzetten, spreekt ons erg aan. Wat dat aangaat, lijkt hun bedrijfscultuur op die van Everest. In het contact met de medewerkers van Amsio valt ook de persoonlijke noot op, waardoor je niet het gevoel bekruipt een nummer te zijn. En last but not least, ze zijn correct en op tijd.”

Ook een maatwerk oplossing nodig?