Public Cloud

Naast het kiezen van een public of private cloud bij een service provider, kan er ook gekozen worden om direct infrastructuur af te nemen bij bedrijven als Amazon en Microsoft. Door de enorme schaal kan dit handig zijn wanneer de vraag naar capaciteit enorm fluctueert. Er kunnen dan automatisch servers worden aangemaakt en weer worden verwijderd en er wordt dan alleen afgerekend op basis van gebruik.

Niet voor alle organisaties is het plaatsen van hun data in deze public clouds een optie, maar binnen de gehele hybride cloud zijn er zeker toepassingen waarbij de public cloud een meerwaarde kan bieden. Amsio kan het beheer van deze public clouds ook op zich nemen binnen de gehele dienstverlening.

Voor Amsio veranderen de diensten van het beheer niet. Managed services kunnen zowel op de private clouds in de Amsio datacenters in Nederland worden geleverd, als op de public clouds bij deze Amerikaanse partijen. Als CSP partner van Microsoft kan Amsio ook de billing van Microsoft Azure verzorgen, maar dit kan ook worden aangeschaft via een andere partner of distribiteur van Microsoft.

Lees verder over Managed Public Cloud

Azure Managed Services

Als CSP partner van Microsoft kan Amsio de diensten van Microsoft Azure leveren en de betaling kan via Amsio. Ook hebben wij een volledige dienstbeschrijving van alle managed services die wij aanbieden op het platform van Azure. Dit kan in combinatie met een private cloud bij Amsio of met de hardware die op uw eigen locatie staat. Alle combinaties van beheer zijn mogelijk.

Lees verder over Microsoft Managed Azure Services bij Amsio.

ExpressRoute

Amsio kan een directe redundante verbinding van haar netwerk naar het publieke cloudplatform van Microsoft; Microsoft Azure leveren. Op deze manier kan Amsio binnen hybride oplossingen een SLA leveren op de hoog beschikbare private verbinding naar Microsoft Azure. Zo kan een klant binnen hetzelfde netwerk zowel gebruikmaken van AmsioTMCloud als de eigen public- en private cloudoplossingen, in combinatie met Microsoft Azure.

Amsio kan op deze manier vanuit verschillende datacenters direct ExpressRoute leveren naar Microsoft Azure. Naast Telecity levert Amsio de dienst o.a. vanuit GlobalSwitch en vanuit haar primaire locatie bij Interxion.

Naast het gebruik van een hybrid cloud is ExpressRoute ideaal voor het maken van back-ups naar- en van Microsoft Azure, en kan het gebruikt worden voor bijvoorbeeld disaster recovery scenario’s en testomgevingen.

Voor meer informatie, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Benieuwd wat Amsio voor u kan betekenen?