Veel voordelen met een private cloud

Naast public cloud, bieden wij ook private cloud en hybride oplossingen aan. Een private cloud, ook wel interne of customer cloud genoemd, wordt exclusief voor een organisatie ingezet en is alleen binnen de organisatie beschikbaar. U kunt bestandsopslag, applicaties en bedrijfskritische programma’s overzetten naar uw cloud en dit in eigen beheer houden. Het is mogelijk om dit op uw eigen hardware te laten draaien, maar dan heeft u als organisatie nog steeds te maken met een flinke kapitaalinvestering en de kosten van het beheren van de infrastructuur. Amsio kan het u een stuk gemakkelijker maken. De voordelen hiervan zijn:

  •   Controle en beheer over uw eigen (virtuele) servers;
  •   Een eigen beveiligde toegang (VPN of directe fiber) naar uw cloud;
  •   Amsio onderhoudt de onderliggende hardware, storage en networking;
  •   Alleen betalen voor wat u aanmaakt/afneemt;
  •   Schaalbaar naar behoefte;
  •   Geen kostbare, eenmalige investeringen in hardware en andere randapparatuur.

Het is tevens mogelijk om onze Managed Services aan uw cloudservers te koppelen. Dit kunnen extra diensten zijn op een cloud product, maar ook complete netwerken, managed private clouds en web platformen. Dit kan ook in een hybride vorm met een public cloud, zoals bijvoorbeeld Azure.

Elke organisatie is anders en heeft specifieke eisen en wensen op het gebied van private cloud hosting. Amsio helpt u graag te bepalen hoe cloud hosting uw organisatie kan helpen.

ExpressRoute

Amsio kan een directe redundante verbinding van haar netwerk naar het publieke cloudplatform van Microsoft; Microsoft Azure leveren. Op deze manier kan Amsio binnen hybride oplossingen een SLA leveren op de hoog beschikbare private verbinding naar Microsoft Azure. Zo kan een klant binnen hetzelfde netwerk zowel gebruikmaken van AmsioTMCloud  als de eigen public- en private cloudoplossingen, in combinatie met Microsoft Azure.

Amsio kan op deze manier vanuit verschillende datacenters direct ExpressRoute leveren naar Microsoft Azure. Naast Telecity levert Amsio de dienst o.a. vanuit GlobalSwitch en vanuit haar primaire locatie bij Interxion.

 

Naast het gebruik van een hybrid cloud is ExpressRoute ideaal voor het maken van back-ups naar- en van Microsoft Azure, en kan het gebruikt worden voor bijvoorbeeld disaster recovery scenario’s en testomgevingen.

Voor meer informatie, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Benieuwd wat Amsio voor u kan betekenen?