interxion

Onze infrastructuur als een service

Het Amsio™Cloud platform is een Infrastructure-as-a-Service (IaaS) platform. U kunt zelf uw infrastructuur aanmaken, beheren en verwijderen, waar en wanneer u maar wilt. Amsio heeft twee smaken als het gaat om virtualisatie platformen: vCloud Director (gebaseerd op VMware vSphere) en Windows Azure Pack (gebaseerd op Hyper-V van Microsoft).

De portal van Amsio™Cloud voorziet naast het aanmaken van cloud servers, ook in het beheren van licenties zoals bijvoorbeeld Microsoft SPLA licenties. Deze unieke service draagt ook bij aan de flexibiliteit van het platform. Wij streven ernaar de partners en klanten zoveel mogelijk zelf te kunnen laten doen en te ondersteunen waar nodig.

Wilt u Amsio Cloud eerst uitproberen alvorens u eventueel echt migreert naar Amsio Cloud? Er is zowel op het vCloud– als het Windows Azure Pack platform een testomgeving beschikbaar waar u de dienst kosteloos 30 dagen lang kunt ervaren.

hp

Waarom kiezen voor Amsio Cloud?

 •  Snel en slim deployen van up-to-date cloud servers in enkele minuten;
 •  A-class infrastructuur met de keuze uit Hyper-V en VMware als hypervisor;
 •  Ondersteuning voor Linux, Windows of Unix;
 •  Licentiebeheer in eigen hand;
 •  Eenvoudig uw beheer inzien middels de self-serivce Partner Portal;
 •  Geen lange termijn verbintenissen;
 •  Elke cloudserver wordt geleverd met zijn eigen besturingssysteem licentie en softwarelicenties;
 •  Platform geïntegreerde back-ups, meerdere tiers voor storage en een virtuele security applicance;
 •  Schakelen tussen verschillende storage tiers zonder downtime;
 •  Pay-per-Day naar gebruik;
 •  Fair-use policy op bandbreedte gebruik;
 •  Up-time garantie van 99,9%
interxion

High-end infrastructuur

Binnen de virtualisatie zijn drie pijlers te herkennen:

 •  Computing power (de rekenkracht en memory capaciteit);
 •  Networking (zowel intern voor onderliggend verkeer als het verkeer naar de buitenwereld toe);
 •  Storage (de opslag voor machines en applicaties).

Amsio gebruikt uitsluitend A-merk componenten voor alle lagen van onze cloud. De server laag bestaat uit systemen van HPE. Daarnaast werkt Amsio voor het Amsio™Cloud platform met de laatste generatie Intel processoren om zoveel mogelijk virtuele CPU’s te leveren. Het netwerk van Amsio is verdeeld over meerdere datacenters in Nederland en op alle locaties redundant opgebouwd. Amsio beschikt over een eigen ring tussen haar datacenters, allen redundant gekoppeld middels 10Gbit verbindingen. Tevens heeft Amsio contracten met meerdere nationale en internationale partijen die internetverkeer kunnen leveren, zodat er altijd meerdere back-up verbindingen beschikbaar zijn. De netwerklaag bestaat uit Juniper en Fortinet componenten. Hypervisor nodes worden onderling met 20Gbit trunks aan de Juniper switches verbonden. Door gebruik te maken van Link Aggregation over meerdere switches, ofwel multi chassis trunking, kan de hoogste beschikbaarheid worden aangeboden. Deze high-end componenten stelt Amsio in staat om hoge beschikbaarheidsgaranties en de absolute top in performance te bieden. Voor storageoplossingen gebruiken we o.a. EMC opslagsystemen. Hierdoor kunnen wij voor iedere workload een passende oplossing bieden.

storage tiers

EMC Storage

De storage van Amsio™Cloud wordt aangeboden door EMC VNX storage arrays. EMC is een bekende naam in de storage wereld en nog altijd wereldmarktleider op dit gebied. Amsio doet al jaren zaken met EMC en heeft bewezen een solide, stabiele partner te zijn op het gebied van storage. De tier waar alle virtuele harde schijven op worden opgeslagen bestaan uit 10k SAS schijven en de LUN’s die daarop zijn geconfigureerd worden middels Fibre Channel aan de cluster aangeboden. De EMC SAN arrays beschikken over redundante controllers, redundante cache en dubbele redundante paden. Redundantie op disk niveau wordt uiteraard middels RAID bewerkstelligd. Amsio heeft ervoor gekozen om tussen de controller cache en disken een extra cache laag aan te brengen middels EFD schijven (Enterprise Flash Disks, ook wel bekend als SSD’s, maar dan met SLC in plaats van MLC chips). Dit zorgt ervoor dat de cache vele malen groter wordt, van enkele gigabytes memory op de controllers tot enkele honderden redundante gigabytes op de EFD’s. Deze opzet levert hoog beschikbare, zeer goed presterende virtualisatie clusters op.

DOWNDLOAD TECHNISHE BROCHURE

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?