Blog

Netwerkconnectiviteit

Netwerkconnectiviteit is naast een goed werkende cloud oplossing minstens net zo belangrijk. Immers uw eindgebruikers, bezoekers of partners hebben niets aan een goed werkende cloud omgeving als de connectiviteit niet op orde is. Dat is de reden dat wij als Amsio dit onderwerp altijd de revu laten passeren bij iedere aanbieding die wij doen.

– Hoe wordt er verbonden naar de cloud omgeving?
– Hoeveel gebruikers (bezoekers) verwacht u op de omgeving (gelijktijdig en piek)?
– Wat zijn de security eisen die gesteld worden aan de verbinding?

Amsio levert een breed scala aan veilige en stabiele verbindingen. Enkele voorbeelden zijn een site-2-site VPN verbinding op Juniper hardware, waardoor wij stabilteit en performance kunnen garanderen. Naast VPN verbindingen leveren wij wereldwijd ook dedicated verbinding samen met onze partners. Deze partners hebben tier 1 netwerken over de hele wereld zodat de keten end to end is geborgd. Deze dedicated verbindingen kunnen point-2-point zijn, maar ook een volledig MPLS netwerk, zodat onderlinge locaties met elkaar kunnen verbinden. Deze oplossingen kunnen allemaal enkelvoudig, of volledig redundant (via verschillende paden) worden aangeboden.

Amsio levert deze verbindingen inmiddels al jaren aan meerdere klanten. Met verbindingen in onder andere Nederland, Duitsland, Slowakije, China, de Verenigde Staten, Frankrijk en Rusland is Amsio zeer goed in staat deze connecties aan te bieden en te onderhouden voor haar klanten en partners.

Alle verbindingen die Amsio levert worden 24 uur per dag, 7 dagen per week door ons in de gaten gehouden. De monitoring detecteert uiteraard onderbrekingen, maar meet ook zaken als latency en bandbreedte, waarover maandelijks wordt gerapporteerd middels de op maat gemaakte service level rapportage. Onze service manager neemt dit rapport (maandelijks) met u door om eventuele afwijkingen tijdig te detecteren, zodat er maatregelen getroffen kunnen worden. Als klant van een managed hosting oplossing krijgt u de beschikking over ons 24×7 storingsnummer, waar u direct één van onze ervaren engineers aan de lijn krijgt. Uiteraard hebben wij achter deze ingang een compleet team van tientallen engineers en zijn escalaties goed geborgd. Wij willen immers, net als u, dat de diensten die u bij ons afneemt optimaal werken en daar is vroegtijdige detectie en heldere communicatie de absolute ondergrens bij.

Wij zijn een managed services provider. Dat houdt in dat wij graag als single point of contact opereren, zelfs (of juist) wanneer we niet de enige aanbieder zijn. Ook al hebben we als Amsio in samenwerking met andere aanbieders niet altijd de verantwoordelijkheid zaken op te lossen (die verantwoordelijkheid kan natuurlijk bij een andere partij liggen), wij vinden wel dat wij de verantwoordelijkheid hebben om aan te tonen waar het probleem zich bevindt. Dit beleid hebben wij opgebouwd naar aanleiding van jarenlange ervaring met andere partners. De meest gehoorde feedback bij het werken met meerdere aanbieders is dat u als klant niet van het kastje nar de muur gestuurd wilt worden. Doordat wij onze verantwoordelijkheid in toetsbaar aantonen waar een probleem zich bevindt zeer serieus nemen, zal dat niet voorkomen. U kunt ons altijd bellen, wij zullen onze klanten nooit aan hun lot overlaten.

Amsio heeft ISO27001, NEN7510 en ISO9001 certificeringen op alle diensten die we aanbieden. De certificaten en de verklaring van toepassalijkheid zijn uiteraard beschikbaar wanneer u deze nodig heeft voor interne doeleinden of audits. Wij werken ook graag mee aan audits die u als klant waarschijnlijk ook krijgt, mits deze uiteraard af te stemmen zijn op ons eigen security beleid.

Doordat Amsio veelal werkt met partners of IT afdelingen van organisaties zijn al onze engineers ervaren. U belt ons immers omdat u er zelf niet meer uitkomt, of omdat u een sparringspartner zoekt om tot een probleemoplossing te komen. De hoge eisen die wij stellen aan onszelf, onze medewerkers en onze oplossingen, zorgen ervoor dat u altijd bij ons terecht kunt voor vragen. Dit maakt ons als Amsio team ook trots om voor onze opdrachtgevers te werken.


About Ruben van der Zwan

Ruben van der Zwan is de CTO bij Amsio en verantwoordelijk voor de technologiekeuzes van de organisatie en de productontwikkeling. De vertaling van complexe vraagstukken naar totaaloplossingen voor klanten en partners is hier onderdeel van.

Goodbye Amsio

For years we have served you with cloud and managed services.
Since 2017 we have joined the Sentia group after a friendly takeover.
Now the time has come to say goodbye Amsio, welcome Sentia.

We will continue to provide you managed services in the cloud as Sentia
and will be retiring the Amsio brand and websites soon
We invite you to visit the Sentia universe and their related websitesContinue to:

Goodbye Amsio

You will be redirected to the sentia site in seconds