Blog

Moet ik medewerkers ontslaan als ik mijn IT-diensten uitbesteed?

Zoals beschreven in ons blog ‘Heeft mijn interne organisatie 24 uur per dag IT ondersteuning nodig?’ blijkt uit ons Benchmarkonderzoek dat de IT-afdelingen bij meer dan de helft van onze respondenten niet optimaal functioneren. De schaalgrootte van de afdelingen is vaak te klein waardoor de complexiteit van de systemen niet wordt bijgebeend. Een 24/7-dekking van de afdeling is vaak ook niet haalbaar. Tevens blijkt uit ons onderzoek dat de kosten van deze afdeling omlaag moeten. De kosten worden nu vaak veroorzaakt door de complexiteit van de bestaande systemen.

Bij 80% van de respondenten worden de IT-services nog on-premise geleverd. Dit houdt in dat de IT-diensten vanuit een eigen datacenter of kantoorlocatie worden aangeboden. Al het beheer wordt door de afdeling zelf gedaan. Hierdoor is er vraag naar een breed spectrum aan expertises, die de respondenten vaak niet in huis hebben. In huis halen of het inhuren van deze expertises zou een oplossing zijn om meer schaalgrootte te creëren op de afdelingen. Alleen worden de kosten hier niet mee gedrukt.

“IT is te complex om alles zelf te kunnen weten en de afdeling is te klein om alles zelf te kunnen doen. Dus is er een transitie gaande.”

Tevens blijkt dat er interesse is om de IT-diensten over te brengen naar de cloud. De belangrijkste argumenten zijn: een betere schaalbaarheid van de IT-services, een vermindering van de beheercomplexiteit en een hogere beschikbaarheid en betere service niveaus. Een oplossing hiervoor is een samenwerking met een provider als Amsio te starten.

Wat gebeurt er met uw eigen IT-afdeling?

Uw grootste vraag zal zijn: moet ik een gedeelte of al mijn medewerkers van de IT-afdeling dan ontslaan? En, wordt mijn IT geheel afhankelijk van een provider? Nee, daarover hoeft u zich geen zorgen te maken.

Momenteel gaat waarschijnlijk het grootste gedeelte van uw tijd op aan het ‘blussen van brandjes’. Er is geen of te weinig tijd om mee te gaan in de nieuwe technologieën en marktontwikkelingen. Wanneer u een samenwerking start met een provider als Amsio, krijgt u er juist extra collega’s bij. Deze collega’s werken op afstand en kunt u flexibel inzetten en u kunt uw eigen medewerkers in dienst houden. Zij kunnen zich weer focussen op wendbaar ondernemen.

Voor organisaties met een grotere IT-afdeling kan het rendabel zijn een aantal medewerkers op een andere manier binnen de organisatie in te zetten, om personeelsbesparing op te leveren. Het is ook wel eens voorgekomen dat een hostingprovider personeelsleden van het bedrijf, waar de provider voor gaat werken, heeft overgenomen. Een voordeel hiervan is dat de medewerkers het bedrijf goed kennen en hierdoor kan er een nog betere samenwerking uitvloeien.

“Vanuit businessperspectief noemt meer dan de helft van de bedrijven ‘wendbaar ondernemen’ als argument voor verdere adoptie van cloudcomputing”

In de cloud kan een bedrijf sneller meebewegen met de markt. Er zijn geen tijdrovende ontwikkeltrajecten of beheertaken rondom applicaties. De infrastructuur kan desgewenst volledig worden overgedragen aan een provider.

Bent u benieuwd wat Amsio voor u kan betekenen op het gebied van cloud, hosting of services? Neem contact op met ons en samen met u bekijken wij de mogelijkheden.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

About Joline Windhorst

Marketing en Communicatie medewerkster

Goodbye Amsio

For years we have served you with cloud and managed services.
Since 2017 we have joined the Sentia group after a friendly takeover.
Now the time has come to say goodbye Amsio, welcome Sentia.

We will continue to provide you managed services in the cloud as Sentia
and will be retiring the Amsio brand and websites soon
We invite you to visit the Sentia universe and their related websitesContinue to:

Goodbye Amsio

You will be redirected to the sentia site in seconds