Blog

Managed services specialist Amsio treedt toe tot Sentia familie

Amsterdam, December 2017 – Amsio, een van de grotere zelfstandige managed hosting specialisten van Nederland, is de nieuwste loot aan de stam van Sentia. Met 15 jaar ervaring op het gebied van IT managed services voor aansprekende organisaties sluit de organisatie perfect aan bij het DNA van Sentia. De acquisitie is voor Sentia onderdeel van de ambitie om zijn leidende positie te versterken op het gebied van managed services voor complexe en bedrijfskritische cloudapplicaties in Europa. Sentia bestaat nu uit 390 medewerkers verspreid over de Benelux en Denemarken.

Sentia heeft de strategie om innovatieve en succesvolle organisaties bij elkaar te brengen en Amsio past uitstekend binnen dit kader. “Wij als Sentia zijn trots dat Amsio tot onze Sentia familie toegetreden is. Amsio is een sterk groeiende managed hoster, met focus op technologie en innovatie. De reputatie van Amsio is uitzonderlijk goed en met klanten als Heineken, KNVB en NVM een waardevolle en passende toevoeging aan de groep. Het team blijft zelfstandig werken in Maassluis. Op het vlak van technologie, security en compliance zal worden samengewerkt om de klanten een nog breder scala aan diensten te kunnen bieden” aldus Ian Zein, CEO van de Sentia Group.

Amsio heeft een reputatie als trusted advisor in de markt en ziet een grote kans in deze samenwerking met Sentia. “In een snelgroeiende wereld van cloud is schaalbaarheid voor een service provider als Amsio ontzettend belangrijk indien we bij willen blijven op het gebied van prijs, kennis, security en de breedte van het portfolio. Na veel gesprekken en zorgvuldige overwegingen is de keuze voor ons op Sentia gevallen als strategische partner. De kracht van een grotere organisatie zorgt voor een win-win situatie voor onze klanten, ons personeel en onze organisatie.” volgens Gerben van Leeuwen, Managing Director van Amsio.

Amsio, met zijn vijfendertig specialisten die dagelijks hybride cloudplatformen beheren voor vooraanstaande klanten, blijft met hetzelfde management en team opereren vanuit het kantoor in Maassluis. Daarmee heeft Sentia nu de volgende kantoren verspreid over 3 landen: Gent (BE), Amsterdam (NL), Maassluis (NL), Nieuwegein (NL), Delft (NL) en Kopenhagen (DK).

+++

Over Sentia

Al bijna 20 jaar is Sentia één van de toonaangevende bedrijven in Noord-West Europa op het gebied van IT-Outsourcing en Managed Services. Sentia heeft in Nederland, België en Denemarken ruim 390 medewerkers en richt zich met zijn Managed Application Continuity op de ‘nationale top’ van banken & verzekeraars, uitgeverijen, digital agencies, mediabedrijven, de not-for-profit- & zorgsector en retailondernemingen.

Met een 100% Outsourcing Recommendation Score bij Giarte geven deze klanten aan dat onze aanpak werkt. Belangrijke applicaties van klanten als Achmea, Rabobank, Saxo, Pizza Hut, Centralpoint, Carrefour, Ole & Steen, Deloitte Digital, FocusCura, Sweco en Sanoma worden door Sentia bewaakt en beheerd op zowel private, publieke als hybride cloudplatformen.

Sentia werkt al vele jaren aan de verfijning en optimalisatie van zijn eigen private cloud, de Sentia Cloud. Deze is ontworpen voor bedrijfskritische toepassingen en volledig gesitueerd in Tier3 datacenters. Als Managed Service Program Partner van Amazon Web Services is Sentia ook binnen public cloud één van de belangrijkste spelers in de Benelux. Sentia is ISO 27001, 14001, 9001 en NEN 7510 gecertificeerd en beschikt daarnaast over een ISAE 3402 Type II verklaring.

Meer informatie:

Amsio
Gerben van Leeuwen, managing director
+31 88 800 7555


About Joline Windhorst

Marketing en Communicatie medewerkster

Goodbye Amsio

For years we have served you with cloud and managed services.
Since 2017 we have joined the Sentia group after a friendly takeover.
Now the time has come to say goodbye Amsio, welcome Sentia.

We will continue to provide you managed services in the cloud as Sentia
and will be retiring the Amsio brand and websites soon
We invite you to visit the Sentia universe and their related websitesContinue to:

Goodbye Amsio

You will be redirected to the sentia site in seconds