Blog

Een IT landschap in een organisatie: dat ziet er zo uit

Wanneer uw organisatie overweegt om naar de cloud over te stappen is het vaak handig om een idee te hebben hoe een gemiddeld IT landschap er nu eigenlijk uit ziet.  Er zijn zoveel verschillende facetten en opties mogelijk. Waar te beginnen?
Wij zien vaak dat een ‘gemiddeld’ landschap zich vaak in een oude wereld bevindt en zich moeizaam beweegt naar een nieuwe. Wij helpen de klant graag bij de transitie naar een stabiel en betrouwbaar cloud landschap. Hoe een dergelijk landschap er uit kan zien, beschrijf ik hieronder.

Onze Cloud
Als basis van het landschap staat ‘onze cloud’ centraal. Dit is de centrale cloud van Amsio van waaruit we het landschap opzetten. U zou het kunnen zien als de verbindende factor. Onze Cloud is een hoog beschikbaar serverpark, met standaard een back-up voorziening naar een ander datacenter. Met meerdere locaties in Nederland en in het buitenland Is Amsio bij uitstek geschikt om een centrale plek in te nemen in ieder IT landschap.

Vanuit ‘Onze Cloud’ gaan we het netwerk opbouwen en brengen we de behoeften in kaart. Wilt u een verbinding naar de public cloud? Waar moet de back up naartoe? Is 1 back-up locatie voldoende? Moet de cloud over meerdere locaties worden verdeeld? Moet er een gedeelte on premise blijven of is dat tijdelijk? Zijn er meerdere (internationale) kantoorlocaties en moeten medewerkers ook thuis kunnen inloggen? Alles is mogelijk!

Uw Cloud
Vanuit ons datacenter leveren wij een verbinding naar de verschillende locaties van de klant: Uw Cloud. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een site-2-site VPN verbinding of een hoog beschikbare fiber via Onze Cloud. Wij kunnen het primaire aanspreekpunt zijn voor alle verbindingen. Wij borgen de contacten met alle onderaannemers en rapporteren er centraal over naar u toe.

Daarnaast zorgen we altijd voor een back-up. Indien een back-up van de data op uw cloud locatie niet voldoende is, maar u gebruikt wel al Veeam, bestaat er Veeam Cloud Connect. Veeam Cloud Connect is een dienst waarbij back-up eenvoudig in de cloud geparkeerd kan worden, of opgeslagen kan worden naar een tweede off-site locatie. Kritieke bedrijfsinformatie kan geautomatiseerd, primair of als extra back-up, worden ondergebracht in een datacenter van Amsio, onze cloud.

Public Cloud
Indien u ook gebruikt wilt maken van een public cloud, dan kunnen wij een directe redundante verbinding naar het publieke cloudplatform van Microsoft (Azure) verzorgen. Op deze manier ervaart de klant een hybride oplossing, gewaardborgd door onze SLA. Deze dienst naar Azure noemen wij ExpressRoute.

Naast het gebruik van een hybrid cloud is ExpressRoute ideaal voor het maken van back-ups of het koppelen van verschillende systemen en kan het gebruikt worden voor bijvoorbeeld disaster recovery scenario’s of testomgevingen.

Is het landschap in uw ogen nog steeds een wirwar van connecties en verbindingen of is simpelweg de kennis niet aanwezig om dit op te zetten?  Over dit landschap kunnen we een ‘mantel’ van kennis en beheer leggen. Onze managed services nemen alle zorgen uit handen en wij fungeren als een kenniscentrum op het gebied van cloud, data, connectivity, applicaties, security of strategie. Wanneer vanuit uw organisatie kennis ontbreekt, kan Amsio de gaten opvullen.  Wij leveren primair kennis en bovenal zijn wij graag een sparringpartner. Maak daar gebruik van!


About Carline Verkade

Marketing en Communicatie - Amsio Groep