Blog

Heeft mijn interne organisatie 24 uur per dag IT-ondersteuning nodig?

Een 24/7-dekking van de IT-afdeling is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Een 24/7-dekking betekent dat de interne IT voor de medewerkers 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is. Het is niet voor elk bedrijf haalbaar om een maximale dekking van de IT-afdeling beschikbaar te hebben. Door veranderingen en marktontwikkelingen wil het grootste gedeelte van het MKB wél een maximale beschikbaarheid van de IT afdeling. Daarnaast vraagt de consument hier ook om.

“Klanten vragen om een continue bereikbaarheid en onze mensen kunnen hun werktijden flexibel regelen. Voorwaarde is wel dat de systemen altijd operationeel zijn.”

Benchmarkonderzoek
Amsio heeft in 2017 een benchmarkonderzoek uitgevoerd onder middelgrote tot grote bedrijven die werkzaam zijn in verschillende sectoren. Er is onderzoek gedaan naar hoe bedrijven het management van hybride IT-omgevingen aanpakken. Daarnaast is er gekeken naar de wendbaarheid van de IT-afdelingen van de respondenten.

Uit het onderzoek blijkt dat de huidige dekking van de IT-afdelingen van de respondenten niet optimaal is. Bij 46% van de respondenten is de huidige dekking van hun IT afdeling voldoende, matig of zelfs onvoldoende. Daarnaast geeft 13% van de respondenten aan dat een maximale dekking geen vereiste is. Zij redden het vaak met een 8/5-beschikbaarheid.

Met het oog op de toekomst geeft 68% van de respondenten aan dat zij uiteindelijk willen uitbreiden naar een 24/7-dekking van de beheerafdeling.

Bedrijven leunen zwaar op eigen beheerafdeling
Er wordt door bedrijven nog veel op de eigen beheerafdeling geleund, dit geldt voor 61% van de respondenten. Uit het benchmarkonderzoek blijkt dat de IT-organisatie de schaalgrootte mist om de diversiteit van IT-competenties compleet in te vullen. Voor de bedrijven is het lastig mee te gaan met de innovaties gezien de markt zich razendsnel ontwikkelt. Terwijl dit wel een belangrijke rol speelt voor de bouw aan een succesvolle toekomst. Dit wordt dan ook voor veel bedrijven als een uitdaging gezien.

Er zijn verschillende oplossingen om de schaalgrootte van de IT-afdelingen te vergroten. Een grote ‘cloud-speler’ zoals Amsio biedt de mogelijkheid de schaalgrootte van de beheerafdeling te vergroten. Amsio kan bepaalde verantwoordelijkheden binnen uw bedrijf overnemen, zodat de beheerafdeling weer lucht krijgt en zich kan focussen op de belangrijke werkzaamheden. Het inspelen op de marktontwikkelingen en nieuwe technologieën is weer mogelijk. Tevens kan Amsio zorgen voor een goede 24/7-dekking van uw beheerafdeling.

“De markt ontwikkelt zich sneller dan onze eigen mensen. Externe partijen zijn beter op de hoogte en gaan eerder mee met de laatste ontwikkelingen”

Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn organisatie mee verandert?
Het onderbrengen van bepaalde verantwoordelijkheden van uw IT-afdeling bij een ‘cloud-speler’ zoals Amsio zal binnen uw organisatie een hoop veranderen. Het is van belang dat uw organisatie mee verandert. Het ESH-model geeft inzicht in de elementen waar je op moet letten tijdens een veranderproces. Er zijn namelijk elementen binnen een organisatie die met elkaar in verbinding staan. Al deze elementen moeten mee veranderen, wil je een verandering succesvol laten slagen. Gebeurt dit niet, dan zal de verandering niet succesvol zijn. Elk element heeft even veel evenwicht, alle elementen beïnvloeden elkaar en de invulling is verschillend.

Bent u benieuwd wat Amsio voor u kan betekenen op het gebied van hosting of services en wilt u weten hoe Amsio delen van uw 24/7-beschikbaarheid over kan nemen? Neem contact op met ons en samen met u bekijken wij de mogelijkheden.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

About Joline Windhorst

Marketing en Communicatie medewerkster

Goodbye Amsio

For years we have served you with cloud and managed services.
Since 2017 we have joined the Sentia group after a friendly takeover.
Now the time has come to say goodbye Amsio, welcome Sentia.

We will continue to provide you managed services in the cloud as Sentia
and will be retiring the Amsio brand and websites soon
We invite you to visit the Sentia universe and their related websitesContinue to:

Goodbye Amsio

You will be redirected to the sentia site in seconds