Blog

Cloud services, Amsio biedt het.

Er zijn verschillende cloud services beschikbaar, zoals de Amsio™Cloud en bijvoorbeeld de public cloud, maar wij kunnen u ook helpen met een private cloud of met een combinatie van voorgaande met onze hybride oplossingen.

Waarom zijn er verschillende cloud services en wat is nou eigenlijk het verschil?
Niemand is hetzelfde, zo ook een organisatie niet. Bijna elke organisatie heeft een andere manier van werken, wensen en behoeften. Als er maar één cloud service zou zijn, zou dit niet voor elke organisatie geschikt zijn.

De cloud services draaien op de hardware van Amsio, op de hardware van de klant of op de hardware van een derde partij. Het is mogelijk dat Amsio het beheer van al deze cloud services in behandeling neemt.

“Het maakt ons niet uit welke cloud service u kiest, als de service maar goed bij uw organisatie past.”

Het verschil? Dat leggen wij hieronder uit.

 • Amsio™Cloud
  Onze eigen Cloud is een Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossing. In deze cloud is de hardware van Amsio. Het is hier mogelijk zelf uw infrastructuur aan te maken, te beheren en te verwijderen, waar en wanneer u wilt. Deze hardware staat allemaal in één van de datacenters van Amsio.
  De facturering van de Amsio™Cloud is transparant. U betaalt hier alleen voor rekenkracht (CPU), geheugen en opslag. Geen langdurige contracten, maar u betaalt per dag en alleen voor wat u gebruikt.
 • Private Cloud
  Infrastructuur die alleen voor uw organisatie beschikbaar is. De private cloud draait ook in het datacenter van Amsio, maar de hardware is speciaal voor uw organisatie beschikbaar. Ook hier betaalt u alleen voor wat u aanmaakt of afneemt. Naast de mogelijkheid specifieke configuraties te realiseren is een groot voordeel, van een private cloud, dat het mogelijk is de bestaande softwarelicenties in deze constructie voort te zetten.
 • Public Cloud
  Fluctueert de vraag naar capaciteit binnen uw organisatie enorm? Dan is de public cloud wellicht een optie voor u. U neemt de infrastructuur direct af bij een bedrijf zoals Amazon, Microsoft of u doet dit via Amsio, die CSP partner is bij Microsoft. Tevens kan Amsio het beheer van deze cloud voor u regelen. Ook bij public cloud betaalt u naar gebruik. Naast CPU, geheugen en opslag betaalt u ook voor andere factoren zoals bijvoorbeeld dataverkeer.
 • Hybrid Cloud
  Een verzamelnaam van allerlei oplossingen op allerlei locaties. Zo ook SaaS oplossingen zoals Office 365 of platform oplossingen als Azure. Wij zien uw lokale IT infrastructuur ook als een onderdeel van de cloud. Of deze nu op uw kantoor draait of in een datacenter onder uw eigen beheer. Wij zorgen in de hybride cloud voor het beheer van deze verschillende clouds. Indien gewenst kunnen wij ook de verbindingen van deze clouds onderling verzorgen.

Uw cloudoplossing
Wij bieden service en kwaliteit. Dit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij geloven in onze producten en in onze vorm van dienstverlening, maar het belangrijkste is dat u als klant ook in onze producten en dienstverlening gelooft. Wij zien transparantie als een belangrijk onderdeel van kwaliteit. Daarom bieden wij geen langdurige contracten.

Where cloud gets personal. Amsio is er voor u. Samen met onze engineers kunt u bekijken welke situatie het beste bij uw organisatie past. Dat vinden wij belangrijk! Bent u toe aan flexibiliteit en transparantie? Of gebruikt u liever uw eigen hardware of de public cloud? Geen probleem, Amsio beheert het voor u.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!


About Joline Windhorst

Marketing en Communicatie medewerkster

Goodbye Amsio

For years we have served you with cloud and managed services.
Since 2017 we have joined the Sentia group after a friendly takeover.
Now the time has come to say goodbye Amsio, welcome Sentia.

We will continue to provide you managed services in the cloud as Sentia
and will be retiring the Amsio brand and websites soon
We invite you to visit the Sentia universe and their related websitesContinue to:

Goodbye Amsio

You will be redirected to the sentia site in seconds