Blog

Azure versus Private Cloud: de verschillen

Bij Amsio bieden we managed services op allerlei verschillende clouds. Zo hebben we klanten die in hun eigen rekencentrum of in een datacenter infrastructuur hebben staan dat volledig door ons beheerd wordt.

We hebben een uitgebreid managed services portfolio voor het beheren van diensten op de public cloud van Microsoft. Het overgrote deel wordt natuurlijk gehost vanuit onze datacenters. Managed services bieden houdt meer in dan zo nu en dan servers updaten. Wij nemen een verantwoordelijkheid over een keten van diensten, services, applicaties en connecties. Vaak werkt dit het beste als wij de volledige keten ook daadwerkelijk in beheer hebben.

Door de garanties die wij kunnen bieden, door het vergaande maatwerk en de integratie met veel verschillende platformen en oplossingen, kiezen veel klanten voor het Amsio platform. Dat wil echter niet zeggen dat er geen plek is voor de public cloud. Wij proberen echter altijd door een eerlijk gesprek te voeren met de klant te kijken wat de beste oplossing is. Mocht een klant veel diversiteit hebben in belasting of met een druk op de knop een wereldwijd bereik willen, dan past de public cloud daar goed bij.

De public cloud is generiek. Er is veel keuze, maar de mogelijkheid tot precieze controle op het gebied van performance en beschikbaarheid is beperkter. Veel van onze klanten hebben daar wel behoefte aan. Applicatie servers die in de basis niet dubbel uitgevoerd kunnen worden moeten middels replicatie wel hoog beschikbaar worden gemaakt. Klanten die een applicatie hebben die sterk afhankelijk is van de core snelheid van een processor of de latency van de storage, willen daar garanties over.

Dat is het moment dat wij het advies geven een private cloud af te nemen. Wij hebben niet dezelfde schaal als Microsoft of Amazon, maar wij kunnen zeker competitief aanbieden. En daar komt dan een team van zeer bekwame engineers en 24×7 ondersteuning bij. Private clouds bieden wij op basis van Hyper-V en op basis van VMware, met volledige flexibiliteit, zowel op commercieel als op technisch gebied. Groot bijkomend voordeel is dat eigen licenties inzetten prima mogelijk is. Wij garanderen een één-op-één relatie tussen de hardware en u als klant, dus u kunt daar gebruik van maken in de voorwaarden van verschillende software vendoren, zoals bijvoorbeeld Microsoft.

Heeft u interesse welke managed services wij zoal bieden of wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op!


About Ruben van der Zwan

Ruben van der Zwan is de CTO bij Amsio en verantwoordelijk voor de technologiekeuzes van de organisatie en de productontwikkeling. De vertaling van complexe vraagstukken naar totaaloplossingen voor klanten en partners is hier onderdeel van. Ruben van der Zwan heeft meer dan 10 jaar ervaring in de hosting industrie en heeft een technische achtergrond.