Blog

3 manieren van 24/7 beheer

Er zijn klanten waarvan de IT-omgeving in ons datacenter draait en waarbij de kennis om de omgeving te beheren, zelf in huis is. Deze klanten zorgen zelf voor bijvoorbeeld de juiste back-ups. Maar wat als u geen tijd heeft voor het onderhoud en beheer, als IT niet de core-business is van uw organisatie of sterker nog: als de kennis er helemaal niet is? Dan kunt u het altijd nog uitbesteden.

Uw business uit handen geven: dat lijkt nogal een stap. Zelf niet meer de touwtjes in handen hebben en volledig vertrouwen op uw leverancier… Enerzijds lijkt dat wellicht spannend, maar anderzijds: hoe fijn zou dat zijn? Bij Amsio nemen wij graag die spanning van u weg. Hoe wij dat doen? Door transparant te zijn in onze dienstverlening en hier open over te praten. Het is uw business! Als u blij bent, zijn wij dat ook.

Onze managed services hebben als doel om u volledig te ontzorgen. Dit wil niet zeggen dat klanten die geen managed services afnemen, in het diepe worden gegooid en het zelf maar moeten uitzoeken. Natuurlijk verzorgen wij daarvoor ook de benodigde back-ups en het onderhoud. Echter zijn Managed services uitermate geschikt voor klanten die vollédig ontzorgt willen worden. Eén van die manieren is 24/7 beheer, waar de volgende drie onderdelen onder vallen.

Monitoring

Naast dat wij gedurende kantoortijden altijd bereikbaar zijn, kunnen onze klanten bij calamiteiten ons storingsnummer bellen. Iedere dag van de week en op ieder tijdstip staat een gecertificeerd engineer stand by om alle mogelijke calamiteiten op te vangen. Bij calamiteiten gaat er een SMS naar de engineer die op dat moment verantwoordelijk is. Onze managed klanten hebben als extra voordeel de mobiele telefoonnummers van onze engineers waardoor zij direct kunnen schakelen met onze Amsio collega’s.

Onderhoud

Onderhoud doen wij bij alle klanten zodra het onderhoud impact heeft op alle klanten, of zij nu managed services afnemen of niet. Denk hierbij aan onderhoud aan ons eigen netwerk, de storage omgeving of de routers. Dit soort onderhoud wordt altijd ruim van tevoren aangekondigd en uiteraard op een moment waarop het zo min mogelijk impact heeft.

Bij managed klanten maken we van tevoren afspraken over de onderhoudsvensters. Dit leggen we vast, maar we zijn flexibel om dit te wijzigen. Dit gebeurt altijd in overleg en alleen met goedkeuring van de klant. Tenzij de veiligheid van het netwerk in gedrang is. In dat geval hebben we een notificatieplicht naar de klant, maar we zullen wel direct een spoedonderhoud verrichten om de veiligheid te waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan een gevaarlijke exploit (software lek waar nog een patch voor uitkomt).

Back-up

De back-up controleren is het eerste wat onze engineers oppakken zodra zij op kantoor zijn. Ook van unmanaged klanten wordt dit gecontroleerd, echter moet de klant dan wel back-up afnemen zodat we het kunnen controleren. Deze standaard controle gebeurt dagelijks. De controle in het weekend hoort daar vanzelfsprekend ook bij, mits de klant dit heeft afgenomen. Mochten back-ups om wat voor reden dan ook een keer niet goed gaan, bijvoorbeeld doordat een klant bepaalde zaken heeft aangepast of bezig is met een migratie, dan vindt het herstel ’s-avonds plaats.

Pro actief
Het spreekwoord ‘nadat het kalf verdronken is, dempt men de put’ is voor ons niet toepasbaar. Pro actief monitoring: dat is wat wij doen. Nog voordat het kritisch dreigt te worden grijpen wij in, zoals vollopende disken of de belasting van een machine dat toeneemt. In dat geval ontvangt u van ons een notificatie en bespreken we direct de oplossingen met u.

Wist u trouwens dat wij een Netwerkstatus bijhouden waar de updates e.d. op worden gezet? Op deze site kunnen onze klanten precies achterhalen wat de status is van een bepaalde storing of onderhoud en wat de mogelijke impact is.

Daarnaast hebben wij al onze managed services in een helder portfolio beschreven. U weet altijd precies waar u aan toe bent en wat u van ons kunt verwachten. Mocht u interesse hebben in dit portfolio, neem dan contact met ons op.


About Carline Verkade

Marketing en Communicatie - Amsio Groep